WASVOORSCHRIFTEN

Rambam wil graag bijdragen aan een milieubewuste wereld. Ook jij kan daar op een simpele manier aan meewerken! Het begint met het wassen van je kleding: Doe dit op een lage temperatuur, niet te vaak en laat je kleding op een natuurlijke manier drogen. Dit bespaart je een hoop energiekosten, je kleding blijft mooier en het is ook nog eens goed voor het milieu!

Hieronder een aantal basisregels en een uitleg van de meest voorkomende wassymbolen.

Wassen van denim                                                                                                                                                                         
Het beste wat je kunt doen, is een denim jeans zo min mogelijk wassen om te voorkomen dat het krimpt en vervaagt. Een bijkomend voordeel is dat je water bespaart en dus het milieu minder belast. Als een denim jeans moet worden gereinigd, draai deze dan binnenstebuiten en was hem als dat mogelijk is in koud water en droog hem aan de waslijn. Voor een langdurig resultaat was je denim met Mr. Black denim WashDit is een enzym-vrije ‘shampoo’ voor je jeans. Door de speciale samenstelling voorkomt het dat je jeans op een onnatuurlijke wijze verkleurd. Oftewel, schone jeans, minimale verkleuring en krimp.

Gecoate denim jeans?                                                                                                                                                                    
Het lijkt misschien een goed idee om verfraaide of gecoate denim jeans bij een professionele stomerij te laten reinigen, maar hierdoor kunnen kwetsbare details zoals borduursels beschadigd raken en wasachtige afwerkingen na verloop van tijd slijten. Spray je speciale denim in plaats hiervan in met Mr. Black denim RefreshMr. Black Denim Refresh is een ‘all-in-one’ spray die je jeans reinigt, verfrist en voorkomt dat vuil en vlekken zich vastzetten in je jeans. Denim Refresh verlengt ook de levensduur omdat je jeans minder vaak gewassen of gestoomd hoeft te worden. Mr. Black’s denim Wash en Spray zijn eigenlijk onmisbaar voor de echte denim liefhebber.

Luchten 
Wassen komt je product niet ten goede! Een manier om je kleding mooi te houden, is om het te laten luchten voor een open raam! 

Machinewas 
Volg de regels op het wasetiket, maar was het liefst op een zo laag mogelijke temperatuur. Gebruik niet teveel wasmiddel en doe je wasmachine niet te vol.

Wasdroger 
De wasdroger raden wij af! Je kleding krimpt en slijt veel sneller. Droog je kleding met aandacht! 

Handwas 
Laat je kleding bij handwas niet weken! Gebruik weinig wasmiddel en was de resten zeep goed uit de kleding. Gebruik handwarmwater, maximaal 30 graden. Staat er geen handwas als aanbeveling op het wasetetiket? Niet doen dan! Handwas is lastiger dan gedacht en het fijnwasprogramma op je wasmachine werkt vaak beter en is vriendelijker voor je kleding.

Heb je nog vragen m.b.t. "Wasvoorschriften" of kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Onze Customer Service staat voor je klaar om antwoord te geven op al jouw vragen.